Sorozatban ötödször nyerte meg az Airnergy a BLSZ Felnőtt Téli Teremtornát

2023. december. 18., 11:12   |    

Sorozatban ötödször nyerte meg az Airnergy a BLSZ Felnőtt Téli Teremtornát

Az Airnergy FC győzelmével ért véget a 2023-as BLSZ Téli Felnőtt Teremtorna, melynek döntőjét 2023. december 17-én rendezték a budafoki Fonyódi Antal Sportcsarnokban. A zöld-fehéreknek ez volt sorozatban az ötödik győzelme, ezzel pedig a torna a rekorderévé vált Gabura Gyula csapata.

16 csapat részvételével került megrendezésre a 2023-as BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna, melyet a bajnokságok őszi szezonjának végeztével bonyolított le az MLSZ Budapesti Igazgatósága.

A legjobb nyolc közé az Airnergy FC, a Szent István SE, az Újpesti Haladás FC, az Őrmező SE, a Testvériség SE és a Mészöly Focisuli első és második csapata jutott be.

 

A negyeddöntők során egy mérkőzés kivételével igazi gólzáport és változatos találkozókat láthattak a kilátogatók.

Rögtön az első mérkőzésen a Mészöly FS II.  Feczkó Illés vezérletével gyorsan 4-1-es előnyre tett szert, de a címvédő még a szünet előtt összekapta magát és fordított. Leginkább Kövesdi Zsombor és Gabura Alexander volt elemében a neonzöldben játszó hazaiaknál. A második játékrészben már ők jutottak 3 gólos előnyhöz, és a győzelmet nem adták ki a kezükből. Az Airnergy 8-6-os sikerrel jutott a legjobb négy közé.

A Szent István és az Újpesti Haladás csatáját bármelyik forgatókönyvíró megirigyelhette volna, a drámai vég pedig a teremtornák történetében is kiemelt helyet foglal el.

Szentjóby Krisztián duplájával a Szent István nyitott jobban, majd Visnyei Máté, Rázmán Ákos és ismét Visnyei talált be, a 17. percben így már a Haladás vezetett 3-2-re. A csapatok végül döntetlennel fordultak, mert Varga Krisztofer ügyes találatával 3-3-ra módosult az eredmény.

A második játékrészt ezúttal az újpestiek kezdték jobban, Visnyei harmadik és negyedik gólját is megszerezte. 5-3-ról kellett kapaszkodnia a Szent Istvánnak. Ángyán Richárd vette kezébe az irányítást és többek között az ő remeklésének köszönhetően két perccel a vége előtt 6-6 volt az állás. Ezután viszont Visnyei Máté ismét romokba döntötte a Szent István álmait, a 39. percben eldöntötte a meccset.

A harmadik negyeddöntő kevesebb izgalmat tartogatott, mondjuk egy kis vérnyomáscsökkenés rá is fért a nézőkre. A Budapest I. osztályú Testvériség 8-3-as győzelmet aratott a két osztállyal lejjebb szereplő Mészöly ellen. A meccs érdekessége volt, hogy a Testvériség kapusa Zubány Miklós is kivette egy góllal a részét a palotai győzelemből.

Már csak egy csapat hiányzott a legjobb négyből, ezért a helyért pedig az Őrmező és a Hidegkút vívott meg. Ezen a találkozón az első félidőben csak helyzetek voltak, gólok nem. A döntés így a második játékrészre maradt. A gólínség csak egy percig tartott, Kis Botond a hidegkútiakat juttatta vezetéshez. A nagy küzdőként ismert Őrmező azonban nem cáfolta meg hírét, Pados Dávid, majd Berhidai Dániel találatával megfordította a meccset és nagy meglepetésre egyedüli negyedosztályú csapatként bejutott a legjobb négy közé!

Az elődöntők az alacsonyabb osztályú csapatok számára már nagy falatnak bizonyultak. Az Airnergy 11-2-re verte az Őrmezőt, míg a Testvériség 7-2-re az Újpesti Haladást.

A bronzmeccset az Őrmező és a Haladás vívta, és az izgalmak kis időre ismét visszatértek.

A 28. percben 7-3 volt az állás a Haladásnak, de az Őrmező fel tudott támadni, három perc alatt három gólt rúgtak, és máris 7-6 volt az állás, teljesen nyitott lett az utolsó öt perc. A hajrá viszont ismét az újpestieké volt Veres András és Rázmán Ákos lezárta a meccset. 9-6-os sikerrel az Újpesti Haladás lett a bronzérmes.

A döntőben a történelemírás lehetősége forgott kockán, ötször még senki sem nyerte meg a BLSZ teremtornát, az Airnergy-nek ráadásul, nem csak az ötödik tornagyőzelemre, hanem sorozatban az ötödik végső sikerre volt lehetősége.

A kiegyenlített és feszült csatában Kövesdi Zsombor büntetőből szerzett vezetést a címvédőnek, a fordulásnál ez az 1-0 volt az állás. A második játékrész elején egy 5 perces kiállítás nehezítette a Testvériség dolgát, de kibírták és a végsőkig küzdöttek az egyenlítésért, amely többször is csak centiken múlt. A végeredmény azonban 2-0 lett, ugyanis Szabó Ádám a 39. percben megszerezte a mindent eldöntő gólt és egyben a történelmi dicsőséget az Airnergy FC-nek!

A BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna legjobb kapusának Zubány Miklóst (Testvériség) választották, a legjobb játékos Rázmán Ákos (Újpesti Haladás), míg a gólkirály Légrády Attila (Őrmező) lett.

A tornát lezáró díjátadó ünnepségen az első négy helyen végző csapatok kupát és labdákat vehettek át, valamint a különdíjasok is tárgyi elismerésben részesültek. A díjakat Dr. Borbély Zoltán az MLSZ Budapesti Igazgatóság társadalmi elnökségének alelnöke, valamint Czakó Tibor az MLSZ Budapesti Igazgatóság Öregfiúk, Old Boys és Veterán Versenybizottságának elnöke adták át.


További hírek

Bajnokság
Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024-04-26 12:42:41

Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024. április 25-én már megszokott módon Székesfehérváron rendezték meg a 2023/2024. évi McDonald’s Fair Play Cup egyik regionális döntőjét, amelyen Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegye bajnokai ellen léphetett pályára fővárosi fiú és lány csapatunk.

Bajnokság
Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

2024-04-26 08:26:02

Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el az Amatőr Kupa sorsa, tizenegyesekkel pedig az Unione harcolta ki a diadalt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett döntőben. A kupa történetében másodszor avattak budapesti győztest, 2002-ben a Bp. Erőmű SE a Nagyvarsány ellenében szintén tizenegyesekkel hódította el a címet.

Bajnokság
Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

2024-04-25 09:51:04

Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

Medák Sándort 2024. május 9-én 11:15-től a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára.

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Szponzorok