Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

2024. május. 17., 17:57   |    

Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

Az immáron második alkalommal két korosztályban megszervezett BLSZ Iskolabajnokság a XXII. kerületi Hermann Ottó Általános Iskola és a XVIII. kerületiSzent Lőrinc Általános Iskola győzelmével ért véget.

A 2024-es BLSZ Iskolabajnokság 8-8 budapesti iskola csapatának részvételével került megszervezésre az 5-6. és 7-8. osztályos tanulók korosztályában. Mindkét korosztályban területileg két-két csoportba kerültek beosztásra a csapatok, ahol oda-visszavágók során több helyszínen megmérkőzve döntötték el a továbbjutó helyek sorsát. Mindkét csoportból az első két helyezett csapat jutott be a budapesti négyes döntőbe, melyet 2024. május 16-án rendeztek a XXI. kerületi Lajtha László Általános Iskolában. Kiemelendő a bajnoksággal kapcsolatban, hogy csak olyan tanulók vehettek részt, akik az MLSZ Versenyrendszerében nem rendelkeznek érvényes, kiváltott versenyengedéllyel a 2023/2024-es bajnoki szezonra.

Az 5-6. osztályosok versenyében a Battyhányi Ilona Általános Iskola és a Lajtha László Általános Iskola, valamint a Hermann Ottó Általános Iskola és a Gregor József Általános Iskola csapatai küzdöttek a döntőbe jutásért. Végül az aranyéremért a hazai pályán játszó Lajtha László és Hermann Ottó Általános Iskola mérkőzött meg. A döntő nagyon izgalmas és kiélezett csatát hozott, melyben mindkét alakulat inkább a védekezésre helyezte a hangsúly, így a végeredmény 0-0 lett. Következhettek a büntetők, amely során Hermann Ottó iskola diákjai bizonyultak magabiztosabbnak és 2-1-es arányban nyerték meg a büntetőpárbajt, ezzel pedig a bajnokságot.

5-6. osztály végeredménye:

  1. Hermann Ottó Általános Iskola
  2. Lajtha László Általános Iskola
  3. Battyhányi Ilona Általános Iskola
  4. Gregor József Általános Iskola
  5. Kastélydombi Általános Iskola
    Szent Lőrinc Általános Iskola
    Fekete István Általános Iskola
    Jókai Mór Általános Iskola



A 7-8. osztályos tanulók versenyében  a Lajtha László Általános Iskola és a Kosztolányi Dezső Általános Iskola, valamint a Gregor József Általános Iskola és a Szent Lőrinc  Általános Iskola csapatai vívhatták az elődöntőket, melyek nagyon szoros, a végéig kiélezett mérkőzéseket hoztak. Olyannyira szoros, hogy a Szent lőrinc és Kosztolányi csatájára nem volt elég a rendes játékidő és büntetőkre került sor, melyben előbbi csapat akarata érvényesült. A döntőben aztán a kisebb korosztályhoz hasonlóan nagy nyomás volt mindkét csapaton, akik a biztos védekezést tartották fontosabbnak a góllövés helyett, így a rendes játékidő végeredménye itt is gól nélküli döntetlen lett. Majd következtek a büntetők, amely száms fordulatot hozott, mindkét csapatnak volt esélye a győzelemre, de a Szent Lőrinc ismét megnyerte a párbajt, és ezzel veretlenül szerezte meg az első helyért játó bajnoki trófeát.

IV. korcsoport végeredménye:

  1. Szent Lőrinc Általános Iskola
  2. Gregor József Általános Iskola
  3. Lajtha László Általános Iskola
  4. Kosztolányi Dezső Általános Iskola
    Kastélydombi Általános Iskola
    Battyhányi Ilona Általános Iskola
    Fekete István Általános Iskola
    Hermann Ottó Általános Iskola

A dobogósok érmeket, emléklapokat, kupát és oklevelet vihettek haza, azonban a pódiumról lemaradóknak sem kellett csüggedniük, hiszen egy kisebb trófeát ők is átvehettek a méltó helytállásért, valamint mindegyik résztvevő csapat tagjai egy magyar válogatott szurkolói sálban részesültek. A díjakat az MLSZ Budapesti Igazgatóság Versenybizottságának tagja Antal Péter adta át a csapatoknak.

Köszönjük a csapatoknak a részvételt és várjuk vissza őket a következő bajnoki szezonban!



További hírek

Bajnokság
Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024-07-09 12:35:16

Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024. július 4-7. között került megrendezésre a hagyományos 4 Főváros Tornája, melynek 2024-ben Budapest adott otthont. A házigazda mellet, Zágráb, Pozsony és Ljubljana régiós válogatottjai mérhették össze tudásukat hat sportágban, köztük labdarúgásban is.

Bajnokság
Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

2024-07-05 12:19:49

Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila edző, magyar labdarúgó- és általános sportjátékelméleti szakíró.

Bajnokság
MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

2024-07-05 10:06:34

MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

Az MLSZ Edzőképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet a 2024-es szezon őszi félévében.

Bajnokság
IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

2024-07-01 08:50:21

IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

Tájékoztatjuk a sportszervezetek IFA rendszerben dolgozó munkatársait, hogy az új bajnoki évad (2024-2025) kezdetével a sportszervezeti ügyintézők jogosultságai megszűnnek, azokat ismét be kell állítani.

Szponzorok