Véget ért a McDonald’s Fair Play Cup Budapesten

2022. április. 08., 16:37   |    

Véget ért a McDonald’s Fair Play Cup Budapesten

2022. április 6-án gyönyörű időben került megrendezésre a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntője, ahol 18 fiú és 4 lánycsapat vehetett részt. Az izgalmas mérkőzések helyszínéül a csoportkörökhöz hasonlóan a Szántóföld utcai sporttelep szolgált.

A döntőbe jutott csapatokat a fiúknál a szervezők helyszíni sorsolással hat db hármas csoportba osztották, ahonnan csak az első helyezettek jutottak tovább. Ezt követően a továbbjutottak két db hármas csoportba kerültek már előre meghatározott szisztéma alapján. A két csoport első helyezett csapatai mérkőzhettek meg a bajnoki címért, míg a második helyezettek vívhatták a bronzmérkőzést.

A döntő mérkőzést a Szeszpanyol játszotta a Rubint Gergő Medvebocsai ellen, azonban a rendes játékidőben nem tudták eldönteni, hogy ki vigye haza a legjobbnak járó kupát. 1-1-es végeredmény után következhettek a büntetők, ahol a Szeszpanyol csapata hibázott kevesebbet, így ők lettek a 2021/2022-es McDonald’s Fair Play Cup budapesti bajnokai a fiúknál. A 3. helyet a Szent II. János Pál csapata szerezte meg.

A lányoknál a döntőbe jutott csapatok körmérkőzéses rendszerben vívtak meg a győzelemért. Mindegyik csapat három mérkőzést játszott. A dobogó legfelső fokára a Veres Pálné Gimnázium csapatának sikerült felállnia, akik mindegyik mérkőzésüket megtudták nyerni, így veretlenül végeztek az élen. A második helyezett a Szent Imre lett, míg a dobogó legalsó foka a Petrik Angels-nek jutott.

A tornán Fair Play díjak is átadásra kerültek. A legsportszerűbb csapatnak járó elismerést és az ezzel járó kupát a fiúknál az Archívum, míg a lányoknál a Verebély kapta. A játékosok közül Márton Hubbes Csanád (Archívum) és Ország Levente (Kersuli I.)  gyűjtötték a legtöbb zöld lapot, így ők sem térhettek haza üres kézzel.

A győzteseknek és a különdíjazottaknak járó elismeréseket Kiss László 33-szoros válogatott labdarúgó, az MLSZ Női Labdarúgó Szakosztályának vezetője adta át.

Bár Budapesten véget ért az idei Fair Play Cup, a két győztes csapat részt vehet az április 27-én megrendezésre kerülő székesfehérvári regionális döntőn, ahonnan két-két csapat jut be az országos fináléba.


További hírek

Bajnokság
Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

2024-05-17 17:57:56

Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

Az immáron második alkalommal két korosztályban megszervezett BLSZ Iskolabajnokság a XXII. kerületi Hermann Ottó Általános Iskola és a XVIII. kerületiSzent Lőrinc Általános Iskola győzelmével ért véget.

Bajnokság
Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

2024-05-17 09:29:50

Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

A magyar női labdarúgó-válogatott Eb-selejtező mérkőzést játszik Svájc válogatottja ellen, 2024. június 4-én, kedden 17:30 kezdéssel, Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Szponzorok