Végletekig izgalmas meccs után az Építők lett a 46. Budapest Kupa győztese

2022. április. 28., 15:51   |    

Végletekig izgalmas meccs után az Építők lett a 46. Budapest Kupa győztese

2022. április 27-én 19:00-tól került sor a 46. Budapest Kupa döntőjére, a Testvériség SE – 43.sz. Építők mérkőzésre. Az időjárás előrejelzés, sok jót nem ígért, esőt viszont annál inkább, de ez meglepetésre nem tántorította el a szurkolókat. A Testvériség még buszt is bérelt szimpatizánsainak, ők voltak többen. Összességében pedig több mint 300-an gondolták úgy, hogy bármi történik, nem hagyják ki a budapesti amatőr futball ünnepét. És milyen jól tették… Egy érzelmes, fordulatos, eseménydús találkozón az Építők 3-2-es győzelmet aratott és ezzel története során először megnyerte a Budapest Kupát.

Kevés helyzettel indult a találkozó. A 22. percben viszont az első igazi lehetőségből gólt szerzett a Testvériség, Ács Benjámin ívelt a kapu felé balról egy szabadrúgást, Rosta Levente pedig a kapu bal oldalába csúsztatta a labdát. 1-0

Nem sokkal később az Építők Koós Bálint 15 méterről leadott kapáslövésével veszélyeztetett, de Zubány Miklós kiütötte a labdát. Majd két perc múlva Rozsáli Artúr 18 méteres lökete kevéssel ment el a bal kapufa mellett. Ebben az időszakban egyenlíthetett volna az Építők, de  végül 1-0-al fordultak a csapatok.

Ami nem sikerült az első játékrészben, az sikerült a másodikban. Az 59. percben Kovács Marcell tört be a tizenhatoson belülre annak jobb oldalán, majd remekül passzolt középre, Koós Bálint pedig a hálóba lőtte az egyenlítő találatot. 1-1

 

A kék-fehér öröm nem tartott sokáig. A 66. percben a remekül játszó Rosta Levente 27 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba. 2-1

 

A 73. percben azonban már ismét egyenlő volt az állás, a csereként beállt Alassmi Rami jobb oldali beadása után Kovács Marcell egy remekbeszabott fejessel egyenlített ki. 2-2

 

Egy perc múlva egy nagyon gyors kontrát vezetett az Építők, amelynek végén Kovács Marcell ugratta ki Koós Bálintot, akivel szemben Zubány szabálytalankodott a tizenhatoson belül.

A 76. percben így tizenegyes következett. Kmetykó Márk lövését bravúrral ütötte ki Zubány Miklós, de pechére a labda Szabados Krisztián elé pattant, aki a hálóba pofozta azt. 2-3

 

Ezután a 43-as mindent bevetve, rutinosan védekezett. A 86. percben viszont nehezedett a helyzetük, Kovács Marcell kapott piros lapot. Kibírták azonban már így is kapott gól nélkül, nem csak a rendes játékidőben, de a hat perces hosszabbításban sem született újabb találat.

A mérkőzés után az ünnepélyes díjátadón a csapatoknak az érmeket és a kupákat Wolf László az MLSZ Budapesti Igazgatóság társadalmi elnöke, dr. Borbély Zoltán alelnök, és Lovász Tamás István budapesti igazgató adták át. A mérkőzés játékvezetői emlékplakettet vettek át Juhos Attilától, a BLSZ Játékvezető Bizottságának elnökétől.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az Igazgatóság munkatársai a mérkőzés legjobbját is megválasztották, aki a két gólt szerző Rosta Levente lett a Testvériségből, ő különdíjban részesült.

 

Kollár Zsolt (a Testvériség SE edzője): - Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a 43.sz. Építők sikeréhez. Rátérve magunkra pedig: nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy eljutottunk a döntőig. Közel álltunk a győzelemhez itt is. Úgy érzem, hogy jobban is játszottunk, de szerencsénk se volt, ráadásul magunkra húztuk ellenfelünket, amely könyörtelenül kihasználta ezt.  Nagyon sajnáljuk, hogy nem mi nyertük meg a kupát, de jövőre újra megpróbáljuk!

Emecz Viktor (az Építők mb. edzője): -  Fordulatos, érzelmekkel teli este volt. Kicsit álmosan kezdtünk és így hátrányba is kerültünk. A második félidőben viszont megrázta magát a csapat és bár újból hátrányba kerültünk, mégis a magunk oldalára tudtuk fordítani a mérkőzést. Ez a szív diadala volt, a 43-as szívé. Hátborzongató élmény, ezért érdemes csinálni! Szeretném ezt a győzelmet Édesanyámnak ajánlani, aki mindig szívén viselte a csapatot és ösztökélt, hogy mindig a csapat mellett legyek, de sajnos már nem élhette meg ezt a pillanatot. Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, elsősorban Emecz-Pintér Enikőnek, hogy ha néha morogva is, de mindig segített, támogatott. A Hevesi családnak, akik 20 éve befogadtak és így lett egy második családom a 43-as. Továbbá Zsáky Mátyásnak, aki megteremti a feltételeket, hogy ezen a szinten űzhetjük ezt a sportot.

Fotók: ifj. Thaly Zoltán


További hírek

Bajnokság
Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

2024-05-17 17:57:56

Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

Az immáron második alkalommal két korosztályban megszervezett BLSZ Iskolabajnokság a XXII. kerületi Hermann Ottó Általános Iskola és a XVIII. kerületiSzent Lőrinc Általános Iskola győzelmével ért véget.

Bajnokság
Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

2024-05-17 09:29:50

Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

A magyar női labdarúgó-válogatott Eb-selejtező mérkőzést játszik Svájc válogatottja ellen, 2024. június 4-én, kedden 17:30 kezdéssel, Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Szponzorok